mkfoto.blogg.se

2013-01-23
23:25:00

Bildanalys - Självständig uppgift
I bilden ser jag två män. Den ena läser en tidning medan den andra sover på en parkbänk. Bilden handlar om en vanlig dag på morgonen, dvs. det vanliga som sker i livet. 
Denna bild är ingen reklam eller konstbild utan en vanlig bild som tar upp minnen om en vanlig vardag som man brukar se ute på gatorna. Den som har tagit bilden har fokuserat sig på mannen som läser sin tidning och använt sig av en park som bakgrund. Ljussättningen i bilden är svart/vitt och man ser att det är en nutida bild genom att kolla på kläderna de bär på. 
 
Syftet med bilden är att visa oss hur det ser ut från en annan perspektiv dvs. hur andra människor ser på oss när vi sitter i en park och läser en tidning. Fotografen vill berätta om att det finns två slags människor i världen. De som lever ett vanligt liv alltså att de går ut på morgonen, går en promenad och läser sin tidning och de som är hemlösa och ligger i en parkbänk sovande. 
Bilden riktar inte sig till någon särskild målgrupp utan det är en bild för alla. Stämningen i bilden upplever jag som lugnande och en kall morgon. Mannen som läser tidningen har en skinnjacka på sig och han som sover på bänken har lagt över en jacka liknande tygbit på sig för att hålla värmen. Färgen på bilden påverkar också min upplevelse i bilden eftersom det är kalla färger. Jag tycker att fotografen har fått fram sitt budskap genom att fånga en mycket fin bild som beskriver verkligheten och skillnaden mellan två olika människor.
 
Mehmet Kayhan

2013-01-23
23:05:00

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att publicera mina läxor från FOTO B